John LennonYou may say, I’m a dreamer / but I’m not the only one,‘ zijn bekende woorden van John Lennon. Hij vroeg ons iets te verbeelden, imagine, een soort ideale samenleving, zonder geloof, zonder oorlog, zonder bezit, zonder grenzen. Een wereld zonder hebzucht en honger, omdat de hele wereld wordt gedeeld. Nu vraag ik u iets voor te stellen. Imagine, dat John Lennon nog zou hebben geleefd. En hoe de wereld er dan uit zou zien. Maakt John Lennon nog muziek? Wat is zijn houding tegen de platenmaatschappijen? Hoe zit het met Yoko Ono? En heeft hij zich al gemengd in het islam-debat? Is hij nog altijd bij zijn oude idealen van love and peace gebleven of heeft hij die verruild voor een nieuw, misschien realistischer beeld van de wereld?

Heb jij een idee? Stuur het op naar j.lennon@beautifulfreaks.co.uk! De beste inzendingen worden uiteraard geplaatst en bovendien zijn er enkele mooie prijzen te winnen. Inzendingen mogen in alle vormen – gedichten, liedjes, verhalen, foto/video, illustraties, etc. Inleveren is mogelijk tot 8 december. Onder de prijzen zijn de albums ‘Imagine’ en ‘Plastic Ono Band’, de onovertroffen best-of ‘Lennon Legend’ en nieuwe verzamelaar ‘Power to the People’. Daarnaast nog enkele boeken en films over John Lennon, zijn muziek en zijn leven. De HOOFDPRIJS is ‘Gimme Some Truth – A Life Music’  de onlangs uitgebrachte box-set met vier gethematiseerde CD’s, t.w.v. €40,99.