Zoals ik al zei was de uitzending een beetje chaotisch vandaag, vooral te merken aan het probleem dat we in het begin hadden waardoor de eerste paar minuten erg inhoudsloos waren.

Update: Vanwege het uitvallen van de internetstream zijn er geen archiefopnames beschikbaar. Sorry voor het ongemak.

1. Eels – Beautiful Freak

2. Elbow – We’re Away
3. The Yardbirds – Mr. You’re A Better Man Than I
4. Derek & The Dominos – Layla

5. Kasabian – Fire
6. LCD Soundsystem – Drunk Girls
7. Dead or Alive – You Spin Me round (Like a Record)

8. Florence & The Machine – Kiss With a Fist
9. Franz Ferdinand – The Dark of Matinee
10. Jimi Hendrix – Foxy Lady

11. Sage Francis – Love the Lie
12. Sparklehorse – Gold Day (ft. Nina Persson)
13. Eels – Climbing to the Moon

14. Bob Dylan – John Wesley Harding
15. Gods & Monsters – Bluebird Blues
16. Billie Holiday – Summertime (Organica remix)

17. The National – Afraid of Everyone
18. Andrew Bird – The Giant of Illinois
19. Sufjan Stevens – Chicago

Elbow – We’re Away | The Yardbirds – Mr. You’re A Better Man Than I | Derek & The Dominos – Layla
Rustig beginnen is typisch iets voor Abel. De exclusieve bonustrack van Elbow is dan ook meer een opwarmertje voor het betere werk van The Yardbirds. Niet, zoals Abel zei, ‘een of ander bandje van Eric Clapton’, maar The Yárdbirds, met Jeff Beck en Jimmy Page erbij. Derek & The Dominos is ook een band waar Eric Clapton in speelde met het prachtige Layla.

Kasabian – Fire | LCD Soundsystem – Drunk Girls | Dead and Alive – You Spin Me Round (Like a Record)
Britpop met een elektronisch sausje, dat is in het kort de beschrijving van deze twee liedjes. Kasabian doet dat haast perfect en doet denken aan Primal Scream, terwijl LCD Soundsystem meer wegheeft van Blur maar misschien net ietsje te flauw overkomt. Zijn andere liedjes zijn wat minder pop maar wel beter. Dead and Alive wijkt een beetje af en is ook niet zozeer gedraaid omdat het nummer zo geweldig is maar als tegenactie tegen die nog slechtere ‘cover’.

Florence & The Machine – Kiss with a Fist | Franz Ferdinand – The Dark of Matinee | Jimi Hendrix – Foxy Lady
Allemaal liedjes met power, soul en redelijk ritmisch. Florence misschien net iets te schreeuwerig en Franz Ferdinand te gelikt, maar toch beide heel goede nummers. Jimi Hendrix overtreft echter beide en zorgde ook in de studio voor een klein feestje.

Sage Francis – Love the Lie | Sparlehorse – Gold Day | Eels – Climbing to the Moon
Het meest duistere blokje van deze uitzending. Love the Li(f)e klinkt in mijn oren haast cynisch, Sparklehorse gewoon treurig. Die tweede, met als brein en frontman Mark Linkous, onlangs overleden, heeft meegeschreven aan Sage Francis’ liedje. Eels is ook treurig, maar heeft toch altijd een soort hoop in zijn liedjes en is daarmee een mooie afsluiter van het blokje.

Bob Dylan – John Wesley Harding | Gods & Monsters – Bluebird Blues | Billy Holiday – Summertime (Organica Remix)
Abel is er altijd voor dat de vergeten nummers niet vergeten worden. Goed, Bob Dylan zal nooit worden vergeten en ook Summertime is een evergreen (hoewel ik deze remix wat minder vind), maar Gods & Monsters, daar had ik nog nooit van gehoord!

The National – Afraid of Everyone | Andrew Bird – The Giant of Illinois | Sufjan Stevens – Chicago
High Violet van The National kopte ik al als beste album van 2010, weliswaar met een vraagteken, maar mooi is het zeker. Dit liedje, met gastbijdrage van Sufjan Stevens, is weliswaar erg donker, maar ook erg mooi. Andrew Bird is dan wat folkier, en ook rustiger en vrolijker en zingt net als Stevens over Illinois. Hijzelf doet dat in het prachtige Chicago. All Things Go.