Vandaag zouden Abel en ik naar Local Natives gaan in Paradiso. Een paar weken geleden hadden we allebei een stuk of 5 concertkaartjes gekocht en daar was die voor Local Natives er een van. Tenminste, dat dachten we.

Totdat Abel mij vanmiddag belde: ‘Caspar!? Volgens mij heb ik geen kaartje voor Local Natives’. En nu herinner ik we weer dat Abel inderdaad voor dat bandje geen kaartje heeft gekocht, omdat hij ook nog een ticket voor The Veils moest kopen als verjaardagscadeau voor mij. Aangezien we van nature optimistisch zijn gaan we vanavond toch proberen om binnen te komen. Lees over een paar uur een verslag over hoe Abel en Caspar ‘undercover’ naar Paradiso gaan.

Update 22:04:

Om half 8 zat ik op de fiets richting Paradiso, waar ik om 8 uur met Abel (Codenaam Agent A) missie ‘Native Locals’ van start zou laten gaan. Ik, beter bekend als Agent C, was rond 8 uur op de plek waar we binnen moesten dringen: operatie Undercover kon beginnen…
Ik kwam om 10 voor 8 aan bij de concerttempel en besloot op Abel te wachten alvorens op actie over te gaan. Tegen 5 voor acht signaleerde ik een verdacht groepje mensen rondlopen, die schenen te komen voor Local Natives. Ik besloot niks te doen. Toen de mannen langsliepen kreeg ik het koud. Ik voelde dat er iets ging gebeuren. Plotseling hoorde ik een van de mannen zachtjes roepen: ‘Kaartje kopen?’. Het leek niet aan mij gericht, en ik twijfelde of ik antwoord zou moeten geven op deze vreemde oproep. Het was inmiddels 5 voor 8 geweest en als ik niet snel zou handelen zou het te laat zijn, dan zou alles voor niks zijn geweest. Ik besloot terug te roepen. ‘Ja, ik!’, zei ik, en de mannen keken om. Na een deal te hebben gemaakt kwam ook Abel aanlopen, met het geld om deze transactie helemaal voorspoedig te laten verlopen. De bewakers lieten ons doorgaan toen we ons kaartje konden tonen en even later stonden we in de kleine zaal van Paradiso te wachten op Local Natives.

En hoe het concert was? In elk geval erg goed. Maar ik hoop dat Abel binnenkort een uitgebreider verslag kan doen, met foto’s natuurlijk!